Als alles teveel is...


Over burn-out is veel geschreven, over wat het wel is en wat het niet is. Het algemeen overheersende gevoel is dat 'het teveel' is. De ene mens is hyper en kan niet meer stilstaan. De andere mens is min of meer omgevallen en is tot niets meer in staat. Klachten variëren van vermoeidheid tot een gevoel van algehele malaise.

 

Je bent niet meer in staat om te herstellen van activiteiten. Je lichaam is, of was, continue in staat van paraatheid. Je stresssysteem functioneert niet meer zoals het zou moeten. In het ergste geval kan er schade ontstaan in je hersenen door het te lang en te veel aanwezig zijn van stresshormonen in je lichaam.

 

Het herstellen van burn-out vereist een gedegen aanpak. Ik volg hierbij de methode van het CSR centrum waarbij gewerkt wordt aan fysiek herstel gevolgd door mentaal herstel.

 

Heb je het gevoel dat je steeds meer uit balans raakt? Dat de stress je teveel wordt? En dat je je steeds vermoeider begint te voelen? Neem je klachten serieus en neem contact op om deze negatieve cirkel te doorbreken.


Stress / burn-out begeleiding

 

Bij de begeleiding van stress-klachten of burn-out volg ik de aanpak van het CSR centrum. De essentie van deze aanpak is dat er eerst wordt gewerkt aan fysiek herstel en daarna aan zelfmanagement waardoor je leert om in de toekomst stress-klachten en / of burn-out te voorkomen.

 

Ervaar je (teveel) stress-klachten of voel je je opgebrand aarzel dan niet, neem je klachten serieus. Escalatie van stress-klachten kan resulteren in burn-out waardoor je niet meer in staat bent om te werken. In het ergste geval kan er schade ontstaan in je hersenen door het te lang en te veel aanwezig zijn van stresshormonen in je lichaam. Zorg dat het niet zover komt.

 

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten.

 

Daarna beslis je of je kiest voor een Stress of Burn-out begeleidings-traject bestaande uit:

 • Intake: waar sta je nu en wat heb je nodig om te herstellen
  Hulpmiddelen: online stress vragenlijst
 • Herstellen: lichamelijk en psychisch herstel, opbouwen van energie
 • Zelfmanagement: gericht op stresspreventie
  Hulpmiddelen: Oefeningen en huiswerkopdrachten
 • Re-integratie: Weer aan het werk
 • Evaluatie: van jouw ontwikkeling en het stress / burn-out traject

 

Afhankelijk van jouw situatie wordt bekeken welk traject nodig is:

 • Stressklachten: traject van + 7  sessies
 • Overspannen / Burn-out: traject van + 12  sessies

 

Ten aanzien van (ernstige) burn-out geldt dat na afloop van het traject het herstellen en opbouwen doorloopt en langer kan duren dan het begeleidingstraject van 12 sessies.