Balans


Hoe ontstaat burn-out?


Wat moet je doen als je burn-out bent?Idealiter ben je in balans, na inspanning volgt ontspanning en je voelt je daar goed bij.

Soms voel je je gestrest en kan je dat nog redelijk goed opvangen door te rusten, door te herstellen van stress situaties

En soms kan je niet meer herstellen van stress situaties en lijkt het zich op te stapelen, voel je je constant gehaast. Totdat je niet meer kan en opgebrand bent.

 

Heb jij balans in je leven? Geniet er dan van!

Of voel je je gestrest of misschien zelfs opgebrand? Lees dan nog even verder om te kijken wat ik voor je kan doen.

 

Je bent uit balans: overspannen

Bij teveel stress situaties en te weinig herstel heb je structureel teveel stress hormonen in je lichaam. Je voelt je steeds meer opgejaagd en moet van alles van jezelf (en misschien ook van anderen). Ontspannen gaat steeds lastiger en daar heb je eigenlijk geen tijd voor.

 

Herken je deze situatie en gevoelens? Dan ben je hard op weg om jezelf op te branden. Wanneer je jezelf dwingt om door te gaan en geen tijd maakt om weer te ontspannen dan heb je kans dat het een keer fout gaat.

 

Wanneer het je niet lukt om zelf uit je situatie te ontsnappen gun jezelf dan een stress-herstel traject voordat het te laat is en je vanzelf moet stoppen.

 


Je bent burn-out

Burn-out, opgebrand, het gevoel dat je niet meer kan. Zelfs op wilskracht lukt het je niet meer om alles te doen wat er moet gebeuren. Je voelt je steeds vaker en misschien wel structureel te moe en toch kan je niet slapen. Denken lukt ook niet meer.

 

Herken je deze situatie en gevoelens? Dan gaat het niet zo goed, dan heb je teveel gevraagd van je lichaam en wordt je nu gedwongen om te ontspannen.

 

Lukt dit niet? Gun jezelf dan een burn-out hersteltraject om duurzaam uit je burn-out te komen.


Stress en burn-out herstel traject

 

Bij de begeleiding van stressklachten of burn-out volg ik de aanpak van het CSR centrum. De essentie van deze aanpak is dat er eerst wordt gewerkt aan fysiek herstel en daarna aan zelfmanagement waardoor je leert om in de toekomst stressklachten en / of burn-out te voorkomen.

 

Ervaar je (teveel) stressklachten of voel je je opgebrand aarzel dan niet, neem je klachten serieus. Escalatie van stressklachten kan resulteren in burn-out waardoor je niet meer in staat bent om te werken. In het ergste geval kan er schade ontstaan in je hersenen door het te lang en te veel aanwezig zijn van stresshormonen in je lichaam. Zorg dat het niet zover komt.

 

Neem gratis contact op voor een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten.

 

Daarna beslis je of je kiest voor een Stress of Burn-out begeleidingstraject bestaande uit:

 • Intake: waar sta je nu en wat heb je nodig om te herstellen
  Hulpmiddelen: online stress vragenlijst
 • Herstellen: lichamelijk en psychisch herstel, opbouwen van energie
 • Zelfmanagement: gericht op stresspreventie
  Hulpmiddelen: Oefeningen en huiswerkopdrachten
 • Re-integratie: Weer aan het werk
 • Evaluatie: van jouw ontwikkeling en het stress / burn-out traject

 

Afhankelijk van jouw situatie wordt bekeken welk traject nodig is:

 • Stressklachten / overspannen: traject van + 7  sessies
 • Burn-out: traject van + 12 sessies

 

Ten aanzien van (ernstige) burn-out geldt dat na afloop van het traject het herstellen en opbouwen doorloopt en langer kan duren dan het begeleidingstraject van 12 sessies.

 

Direct contact opnemen

 

Je gegevens worden verwerkt conform de Privacy Verklaring


 

Contactgegevens:

Tel: 06 21321795

Email: info@nelkeslifecoaching.nl