Inzicht in werk-geluk

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 10:25

Werk-geluk: werk doen dat je leuk vind, waar je goed in bent, dat je voldoening geeft en waar je genoeg voor betaald krijgt. That's it.

 

Nadat je hebt uitgezocht wat je niet wil ga je op zoek naar wat je wel wil.

 

Dat kan een stuk lastiger zijn dan uitzoeken wat je niet wil. Dat gaat om de ellende waar je vanaf wil. Maar hoe weet je dan wat je wel wil? Misschien is het iets dat je nog niet kent? Of nog nooit hebt gedaan, hoe weet je dan dat je dat leuk zou vinden?

 

Dat is een hele puzzel. Door op zoek te gaan in jezelf vindt je stukjes van de puzzel en door deze met elkaar te verbinden ga je zien wat het is waar je vrolijk van wordt.

 

Je kan uitvinden welk vakgebied bij je past. Met een rustig karakter kan het bijvoorbeeld handig zijn om niet in de hectiek van een beursvloer te werken. Andere vakgebieden sluiten dan beter bij je aan.

 

Je kan op zoek gaan naar welke beroepen goed bij je passen. Wat je leuk vindt om te doen, welke handelingen bij je passen. Ben je iemand die graag met zijn handen werkt? Of iemand die liever met een computer werkt? Daar passen verschillende beroepen bij.

 

Een ander puzzelstukje gaat over de rollen en functies die bij je passen. Een rol van leidinggevende of liever uitvoerend werken. Een rol in een team of liever zelfstandig werken.

 

Dan is er nog het puzzelstukje m.b.t. wat je voldoening geeft. Wil je iets betekenen voor anderen of voor de maatschappij? Wat geeft je een goed gevoel?

 

Door op zoek te gaan in jezelf ga je de puzzel ontrafelen.

 

Wil je meer weten over alle puzzelstukjes? Of je eigen puzzel leggen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en ik vertel je er meer over.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.