Vroeger wilde ik kleuterjuf worden...

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 11:30

Weet jij nog wat je wilde worden? En is dat gelukt? Of ben je onderweg 100 keer van gedachten veranderd en uiteindelijk allerlei andere dingen gaan doen? Verschillende wegen bewandeld omdat dat nu eenmaal zo ging?

Ik ken dat verhaal. Ooit begonnen bij een fabriek voor regenkleding. Vijf jaar lang achter de naaimachine gezeten omdat ik niet durfde te solliciteren, ik was veel te verlegen. Uiteindelijk via een uitzendbureau bij een bewaarbedrijf voor effecten terecht gekomen en vele jaren in die wereld blijven werken.

Niet echt stappen die ik heb gezet omdat dat aansloot bij het zijn van kleuterjuf (al waren er wel collega’s onderweg die voldeden aan het etiket kleuter!)

 

In 2004 volgde ik een cursus “Managing resources” in Lausanne omdat mijn manager dat wel handig voor mij vond. Het was erg interessant, 3 weken verschillende colleges over allerlei wereldse onderwerpen voor managers die afdelingen met honderden mensen aanstuurde, ik maar 25… Het was een beetje een mismatch maar voor mij achteraf wel een keerpunt. Er was een gastdocent die een college gaf over MBTI, persoonlijkheidspsychologie gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Jung. Ik was helemaal verkocht en vond het super interessant.

 

Drie maanden later had ik mezelf ingeschreven voor een studie psychologie van 4 jaar niet wetende dat daardoor mijn wereld aardig op zijn kop kwam te staan. Ik ben er goed uitgekomen en had mijn weg gevonden.

 

Ik had dat nooit van te voren kunnen bedenken, als ik een test had moeten doen op de middelbare school was er niet uitgekomen dat ik ooit coach zou worden. Ik had dat toen niet kunnen weten. Toen vond ik computers interessant, ik wilde snappen hoe dat werkte (kleuterjuf was alweer weggezakt). In de effectenwereld heb ik jaren in de IT gewerkt en er veel over geleerd.

 

De interesse in de psychologie is ‘toevallig’ op mijn pad gekomen. Misschien zat het er altijd al in maar wist ik het niet. Door op pad te gaan is het op mijn pad gekomen. En daar ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

 

Kleuterjuf? Wie weet in de toekomst ooit nog een keer 😊

 

Wist jij wat je wilde worden? Weet jij nu wat je wil worden? Heb je ook een omzwerving gemaakt om erachter te komen? Of weet je het nog steeds niet? Ik ben benieuwd naar de verhalen hoe jullie op je pad zijn terecht gekomen. Of nog zoekende zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.