Ontwikkel Advies Traject

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 09:48

NL-Leert-door: Vanaf 01 augustus t/m 31 december gratis ontwikkeladvies

Per 1 augustus is de campagne NL-Leert-door gestart, waarbij een budget van € 700,- beschikbaar wordt gesteld voor (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Iedere Nederlands ingezetenen die actief is, of wil worden, op de arbeidsmarkt komt hiervoor in aanmerking.

De subsidie periode loopt tot 31 december 2020. Aanvraag van de subsidie loopt via coaches die gekwalificeerd zijn om een Ontwikkeladvies-traject aan te bieden. Voor jou zit er dus geen administratief gedoe aan vast, en ook geen kosten, wel zo fijn. Het enige wat je moet doen is de stap zetten om eens na te denken over de rest van je (werkende) leven. Appeltje – eitje toch?

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kunnen we bespreken wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Overzicht Ontwikkel Advies Traject

Arbeidsmarkt scan: Dit betreft een test om op de persoon toegesneden kansrijke mogelijkheden op de arbeidsmarkt en/of ondernemerskansen in kaart te brengen, op basis van iemands kennis, vaardigheden, competenties, houdingsaspecten, drijfveren en leervermogen. 

Situatie schets: In het eerste gesprek wordt gewerkt aan een situatieschets. In die schets komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De uitkomst van de arbeidsmarktscan wordt meegenomen in de situatieschets.

Profiel schets: Naast de situatieschets wordt in het adviestraject een persoonsprofiel opgesteld, waarbij in kaart wordt gebracht wat de competenties, kwaliteiten en vaardigheden van de deelnemer zijn. 

Toekomst oriëntatie:  Daarna volgt een toekomstoriëntatie: wat zou ik willen, hoe kan ik dat realiseren en hoe zorg ik dat ik duurzaam inzetbaar en wendbaar ben of blijf op de arbeidsmarkt? 

Ontwikkel plan: Uiteindelijk moet dit alles uitmonden in een ontwikkelplan dat door de deelnemer alleen of in samenwerking met de loopbaanadviseur is opgesteld. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.