Is dit alles....

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 11:52

Stel, je hebt een jaar of 20 gewerkt, of 30, en je realiseert je ineens dat je er nog 20 moet, of langer. In je huidige baan verveel je je al een tijdje, het is wel goed maar echt enthousiast word je er niet meer van. Misschien nooit geweest. Bij een werkweek van + 38 uur en nog 20 jaar te gaan betekent dit dat je je nog 35.000 uur zal vervelen. Ervan uitgaande dat je de baan behoudt en dat je het ook volhoudt. Misschien heb je een lichamelijk zwaar beroep waarbij het de vraag is of je het fysiek wel redt of een mentaal zwaar beroep waarbij je uiteindelijk niet meer mee kan omdat je toch een beetje ouder wordt.

 

35.000 Uur verveling, denk er eens over na…. Nog ff…. Dat is best wel veel en ook best wel zonde. Je hebt maar 1 leven (in ieder geval wat we ons kunnen herinneren, meestal) en dan ga je je zoveel uur vervelen. Zou het niet mooi zijn als je er wat meer van kan maken.

 

Dat hoeft niet te betekenen dat je je baan op moet zeggen en een wereldreis moet maken op slippers (omdat je er eigenlijk geen geld voor hebt). Of boomhutten moet gaan bouwen omdat je dat vroeger zo graag deed. Nee, een flinke portie realiteitszin is wel handig, de hypotheek moet ook betaald worden. Kinderen moeten naar school, de auto is niet voor niks. En vakantie is ook erg fijn. Maar toch zijn er misschien wel mogelijkheden om je werkende leven te verbeteren, er iets aan te veranderen. Of er iets naast te doen waardoor je meer uit je leven haalt dan je nu doet.

 

Misschien wil je dat al wel langer maar je weet niet zo goed wat je dan zou willen. Wat bij je zou passen en je weet ook niet hoe je dat zou kunnen uitzoeken.

 

Mocht je dat zo ervaren en er eens mee aan de slag willen dan is dit het moment, de overheid helpt namelijk een handje mee. Per 1 augustus is de campagne NL-Leert-door gestart, waarbij een budget van € 700,- beschikbaar wordt gesteld voor (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Iedere Nederlands ingezetenen die actief is, of wil worden, op de arbeidsmarkt komt hiervoor in aanmerking.

 

De subsidie periode loopt tot 31 december 2020. Aanvraag van de subsidie loopt via coaches die gekwalificeerd zijn om een Ontwikkeladvies-traject aan te bieden. Voor jou zit er dus geen administratief gedoe aan vast, en ook geen kosten, wel zo fijn. Het enige wat je moet doen is de stap zetten om eens na te denken over de rest van je (werkende) leven. Appeltje – eitje toch?

 

Enne, dit geldt ook voor mensen die nog niet zo lang gewerkt hebben en zich nu al vervelen en dus nog veel langer en veel meer uren moeten werken en zich niet (meer) willen vervelen.

 

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kunnen we bespreken wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Meer informatie over het Ontwikkeladvies-traject: www.nelkeslifecoaching.nl
Blogs: https://www.nelkeslifecoaching.nl/blog-info


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.